Skip to content

Pesach seder

Pääsiäisseder hepreaksi: סדר פסח, ‘pääsiäisjärjestys/järjestys’ on juutalaisen pääsiäisjuhlan alkuun kuuluva ateria. Sitä vietetään kaikkialla juutalaisessa maailmassa heprealaisen kalenterin Nisan-päivän 15. päivän aattona. Sederiä vietetään useimmiten perheen kanssa kodeissa, mutta myös synagogat, koulut ja seurakuntakeskukset järjestävät yhteisöllisiä sedereitä, joista osa on avoinna suurelle yleisölle.

Israelin Paimen seurakunta järjestää tänä vuonna yhteisön yhteisen messiaanisen pääsiässederin Espoossa, joka kokoaa yhden pöydän ääreen seurakunnan aktiiveja, heidän lähisukulaisiaan sekä muutamia erikseen ilmoittautuneita. Kiinnostustusta sederiä kohtaan on ollut runsaasti, tapahtuma on täynnä ja ilmoittautuminen on suljettu. Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin sähköpostitse.

Hourly Schedule

5.4.2023

15:00
Alkuesittely aikaisille
Esitellään illan ja aterian kulku ja Pesah aterian käytännöt. Syvennytään aiheeseen kysellen ja keskustellen ja lauletaan Pesach aiheisia lauluja.
17:00
Sederin aloitus
Seder koostuu useasta eri askeleesta, jotka sisältävät rukouksia, käsien pesua, raamatun lukua, keskustelua, kysymyksiä, laulua, syömistä jne.
17:45
Ruokailu
19:15
Sederin päätös
Seder ateriajärjestys päättyy, kun viimeinen järjestykseen kuuluva askel on suoritettu ja seder on hyväksytysti käyty läpi.
19:15 - 21:00
Valvontayön käynnistely yhdessä
Seder aterian jälkeen jatketaan iltaa vapaamuotoisesti laulaen, rukoillen, sanaa lukien, kysellen ja keskustellen

Date

05 Apr 2023
Expired!

Time

3:00 pm - 9:00 pm

Location

Villa Hannus
Hannuksentie 12-14, 02270, Espoo
Website
https://www.villahannus.fi/